vrijdag 6 januari 2012

Lena Valaitis neemt coverversies op van Safura en Carolin Fortenbacher

De van oorsprong Litouwse zangeres Lena Valaitis (ESF 1981) heeft een coverversie opgenomen van het nummer 'Drip Drop' van Safura. Dit nummer was in 2010 de inzending van Azerbeidzjan op het Eurovisie Songfestival. De coverversie van Lena Valaitis 'Ich will alles (Drip Drop)' is te vinden op haar nieuwe album 'Ich will alles' welke eind deze maand in de winkels moet liggen. Safura eindigde op het Eurovisie Songfestival in Oslo op een mooie vijfde plaats in de finale.

Ook staat er een nieuwe versie op van 'Hinterm Ocean' van Carolin Fortenbacher.Met dit lied nam Fortenbacher in 2008 deel aan de Duitse voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Zij werd hiermee tweede na No Angels (ESF 2008) die met 'Disappear' naar Belgrado gingen, waar het Eurovisie Songfestival toen plaatsvond. De dames van No Angels eindigden toen als 23ste in de finale.


Verder staat er onder meer  een Duitstalige versie op van het van oorsprong Russische volkslied 'Those were the days' wat in het Engels gezongen wordt door Mary Hopkin (ESF 1970). De versie van Valaitis heet 'Ein Schöner Frülingstag'. Hopkin zelf nam het nummer ook ooit op in het Duits. Haar versie heet 'An jenem Tag'.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten