vrijdag 7 december 2012

Zweedse zangeres Carola Häggkvist is boos

Carola Häggkvist (ESF 1983-1991-2006) heeft ruzie met de samenstellers van een kledingexpositie ontworpen door modekoning Owe Sandström. In de tentoonstelling zijn kleren van Carola opgenomen, en dat wil de zangeres niet, meldt Aftonbladet.

Carola gooide in 1983 hoge ogen bij het Songfestival met het nummer Främling. Ze werd derde en scoorde in ons land een hit met de Nederlandse en Engelstalige versie van het lied Love isn't love en Je ogen hebben geen geheimen meer.

Het mosterdgele broekpak waarin ze haar succeslied bracht tijdens de Zweedse voorronde voor het Eurovisie Songfestival 'Melodifestivalen', schonk ze aan een wassenbeeldenmuseum. Nadat het museum failliet ging, wisselde het broekpak een paar keer van eigenaar.

Het kledingstuk is nu terug in Stockholm om deel uit te maken van een expositie die ook kleding van ABBA toont. Carola is woedend en wil niet dat het broekpak tentoongesteld wordt. Ze zegt dat ze haar broekpak alleen maar had uitgeleend aan het museum en dat ze er daarom nog eigenaar van is. De winnares van het Eurovisie Songfestival van 1991 heeft de organisator van de expositie met een rechtszaak gedreigd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten